20-1 Day 1 GOR Warrnambool- Port Cambell

20 januari 2016 - Port Campbell, Australië

Vandaag is de dag dat we prachtige dingen mogen zien!! Dankzij de app wikicamps hebben wij al snel onze eerste bestemming gevonden.

De eerste stop was bij Childers cove and Sandy Cove waar Melvin nog in de rotsen klom voor een beter uitzicht en Michelle achterliet op het strand. Gelukkig kwam Melvin weer heelhuids uit de rots opening tevoorschijn.

Vanuit daar zijn we naar Bay of Island Coastal park look out gegaan. Deze plek is te vinden via de wikicamps app maar niet in de toeristische boeken en deze plek staat ook niet aangegeven op borden. Je komt hier alleen als je je wikicamps navigatie volgt over smalle weggetjes langs privé terreinen en uiteindelijk kom je dan bij een prachtige uitkijkplek. Onderweg kwamen wij 1 auto tegen waardoor we beseften dat wij in de goede richting waren.  Toen wij uit de auto stapte was Melvin al gelijk enthousiast. De wildebras wilde al gelijk richting het verderop liggende strand lopen. Michelle had haar bedenkingen maar zag Melvin al in de verte verdwijnen en weer op het strand verschijnen honderden meters verderop. Melvin was helemaal enthousiast  en rende als een kip zonder een kop rond over het strand en begon te schrijven in het zand. Michelle haar hart werd gevuld met liefde op het moment dat ze zag wat melvin probeerde te schrijven in het strand.."zie de foto" :) Na zijn artistieke kant te hebben laten zien moest Melvin natuurlijk wel helemaal weer naar boven klauteren. Uitgeput kwam hij boven waar Michelle hem met een flesje water stond op te wachten. Na een kwartiertje te hebben gerust zijn wij weer verder gereden naar de volgende punten.

Bay of Island viewpoint, Bay of Martyrs, Petersborough Beach en toen naar de populaire The Grotto, The London Bridge en The Arch en na al dat moois maar eens een camping opgezocht in Port Cambell. Hier waren de campings natuurlijk ook asociaal duur en helaas bood het hostel geen vanpacking( slapen in je auto en gebruik maken van faciliteiten) aan. Gelukkig hebben ze daar in de zomermaanden een speciale camping waar ze mensen onderbrengen. De Port Campbell recreation reserve. Hier konden we terecht voor 35 AUD en wij zouden hiermee ook nog eens de plaatselijke sportclub steunen.

Na al die bezienswaardigheden hadden wij toch wel een beetje honger gekregen en zijn we naar het dorpje gereden om een pizza op te peuzelen bij het strand. Na een heerlijke zonsondergang maar snel terug naar de camping om onze ogen te sluiten en dromen van de volgende spannende dag.