23-12 Eindelijk richting Adelaide

23 december 2015 - Adelaide, Australië

Vanuit de camping maar eens richting de wijnboeren gegaan. Allereerst naar Sevenhill, een wijnboer die een ondergrondse wijnkelder heeft en een leuke tuin met een kleine kerk en dit alles is omringt door de wijnranken. Het was druk daar dus helaas geen wijn aangeraakt. Snel verder naar de volgende en dit keer was het een wijnboer waar ze ook bier brouwen. 'Pikes Beer& Wines'. Melvin mocht maar liefst 4 soorten bier proeven en niet een klein beetje maar 4 volle glazen en dat terwijl we nog moesten rijden Oei! Gelukkig heeft Michelle ook een rijbewijs :)  Het lekkerste vond Michelle de Pikes Tonic Ale en Melvin de Pikes Golden Ale. Beide zijn fruitige biertjes wat met deze temperaturen wel erg lekker is.  Ook hier waren wij nog even langs de wijnverkoop gelopen maar ze verwachten dan heel erg dat je daar ook wat koopt dus dit hebben wij maar overgeslagen. Helaas dus geen wijn voor ons, wat wij ook niet zo erg vinden want zulke wijn liefhebbers zijn wij toch niet.

Vanaf hier hebben wij onze weg vervolgd naar Adelaide. Het komt nu echt dichtbij en wat zijn wij blij weer eens een grote stad te zien.  Wij waren een dag te vroeg aangekomen bij het caravanpark "Highway 1 Caravan Park"  maar gelukkig hadden ze wel een plek vrij. We mochten eerst kijken bij een smalle plek op het oude gedeelte vlak bij de pool of in het nieuwe gedeelte wat verder overal vanaf. Onze voorkeur ging dan toch wel naar het nieuwe gedeelte. Omdat het aankomende weken wel erg heet zou worden hebben wij toch maar een goedkope Gazebo ( partytent) gekocht. Helaas was onze pret van korte duur want tijdens het opzetten kwam er een windlaag en de partytent vloog door de lucht waardoor een groot deel van de buizen verbogen waren. Melvin behoorlijk chagrijnig terwijl Michelle nog even met de buurman zat te kletsen die vertelde dat je de gazebo gelijk terug kon brengen en geld terug kon krijgen en wees ons ook nog even op een betere plek met iets meer schaduw. Snel weer terug naar de winkel om ons geld terug te vragen en zo gezegd zo gedaan. Binnen 30 minuten waren wij een gazebo rijker en weer armer haha! Van alle stress hebben wij maar gegeten bij de Maccie want tja inmiddels was het ook al erg laat om nog te koken. Toch wilde wij nog wel een gazebo en hebben wij dan toch een duurdere gekocht met zo'n uitschuif systeem. Wij hebben nu een gazebo van Oztrail en na het opzetten met een tevreden gevoel gaan slapen. Dat is het dan onze plek voor de aankomende 2 weken!