Weekje Sydney vol prachtige dingen en een verdrietige gebeurtenis

8 april 2016 - Sydney, Australië

De eerste paar dagen van Sydney zijn we vooral rondom de camping/ dorp gebleven omdat Mies niet erg lekker was en helaas kregen wij op 4 April 2016 ook het verschrikkelijke bericht dat Tante Tien (tante van Mel) in het ziekenhuis lag en dat het erg slecht met haar ging. We hebben heel hard voor haar gebeden in de hoop dat ze beter zou worden.

De daaropvolgende dagen zijn we vooral vaak naar de stad gegaan. We moesten om bij de Metro te komen zeker een 10 min lopen over een bergje en vanuit daar konden wij de Metro pakken. Voor de metro dien je wel een OPAL kaart te hebben, dat is een soortgelijke kaart als de OV kaart. Met die kaart kun je saldo opladen en dan kun je reizen

Op 5-04 hebben wij de metro gepakt naar Central wat een verkeerde keuze bleek te zijn omdat je dan nog best ver moest lopen! We zijn dus maar snel op een andere trein gestapt bij het Museum om uit te komen bij Circle Quay.  Dit is de haven waar de bekendste gebouwen staan namelijk het Opera house, de Sydney Bridge en the Botanical gardens waar zich ook het Government house bevindt.  Met al deze bezichtigingen ben je zeker een halve dag zoet.

Tijdens de wandeling kregen wij helaas het telefoontje van de ouders van Melvin dat Tante Tien helaas was overleden.  We waren natuurlijk allebei erg aangeslagen dus na een korte wandeling over The rocks met de zonsondergang zijn we snel naar huis gegaan om nog even met familie te bellen en toen proberen te slapen.

Op 6-4 zijn we naar Bondi Beach gegaan met de trein, wat overigens best wel even duurde(ongeveer een uur).  Het strand bleek in het echt veel kleiner dan op de tv. Althans dat vond Michelle.  Bondi Beach wordt namelijk vaak gebruikt in allerlei series en wellicht kenden jullie het nog van Bondi Rescue. Het was er erg druk maar we hebben nog een plekje weten te bemachtigen en nog even heerlijk kunnen zonnen. Achter het strand is ook nog een leuke boulevard met allerlei eettentjes en winkeltjes. De zon was al onder toen we weer terug gingen richting de camping. Het duurde even voordat er een bus kwam en het was al erg afgekoeld maar gelukkig waren we droog dat scheelt. Bij aankomst bij de metro in Rockdale is Mies nog snel naar de supermarkt gerend maar helaas was deze al gesloten. We konden het dus doen met Soep als avondeten, maar gelukkig was er ook nog een Burrito over van de vorige avond en was Melvin ook weer tevreden.

De dag erna mochten we weer richting de stad want vandaag mochten wij het cadeau van Erik en Mariska inwisselen. Een skywalk over de Sydney Skytower. Een alternatief voor de Bridgewalk want Mies en Mel vonden die wel heel erg duur en spontaan kregen wij de Skywalk cadeau van onze lieve vrienden die ons natuurlijk heel erg missen!!

Om bij de skytower te komen dien je eerst naar de Westfield Mall te gaan aangezien de toren daarop gebouwd is. Om half 3 hadden wij de skywalk en het bleek ook nog eens een privé tour. Eerst werden we in een pak gehesen en kregen wij een 4D show over de toren. Omdat wij de enige twee waren die voor dit tijdstip hadden gekozen konden we dus heel relaxt een rondje maken. Het was een leuke ervaring en omdat we dit natuurlijk ook moesten laten zien aan onze lieve vriendjes hebben wij ook de foto's gekocht die ze tijdens de route hebben gemaakt.  Vanuit daar zijn we nog even langs de Pitt street geweest een winkelstraat met een fantastische straat artiest genaamd Richard Valdez en vervolgens hebben wij nog de Queen victoria building, Town Hall en de St. Andrew kathedraal bewonderd. Prachtige gebouwen staan daar.

De dag erna zijn we richting Hyde Park gegaan om een foto te maken van de Archibald fontein en toen door naar de St. Mary kathedraal  een prachtige kerk waar een wachtlijst is van 3 jaar om daar überhaupt te mogen trouwen. We hebben hier ook nog even een kaarsje laten branden voor Tante Tien.

Na de kerk zijn we nog langs het ANZAC memorial gegaan. Toen wilde wij nog even langs circle quay maar al snel veranderde onze planning en gingen we richting Darling harbour.  We moesten hiervoor nog wel even fitnessen want we moesten een aardige bult op om bij de bushalte te komen, Darling harbour bleek ook een erg leuke plek met allerlei barretjes en eettentjes waar vooral veel werkvolk komt want rondom staan allemaal kantoorpanden en natuurlijk vind je hier ook nog een aantal attracties zoals Sea Life Sydney en hun eigen Madam Tussauds. Wij hebben hier alleen maar rondgehangen en gewandeld over de Pyrmont bridge om uit te komen bij het Hardrock Café en om nog even te snuffelen in de Harbourside Mall..  Nadat we hier klaar waren zijn we terug gegaan naar de camping en hebben we een kleine maaltijd gegeten en hebben we onze laatste avond in Sydney met een rustige avond en vroeg naar bed afgesloten.

We vonden Sydney echt een prachtige stad en het openbaar vervoer is super goed geregeld. Let wel op dat je relatief grote afstanden af moet leggen om alles te zien en er niet echt een caravanpark in het centrum zit dus je bent altijd wel veel tijd kwijt aan het reizen mocht je met de camper zijn.  Wij hebben er in ieder geval van genoten!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl